Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturkvarteret visar upp sig

Med släktforskning, rockband och Mamma Mu och Kråkan att välja mellan lär åldersspannet vara stort mellan besökarna på lördagens Öppet hus i Kulturkvarteret.

På lördag är det fullt upp i Kulturkvarteret när de bjuder in till Öppet hus mellan klockan 10 och 15.

– Vi vill gärna visa upp Kulturkvarteret, det mesta är ju klart nu. Det vi har kvar är ett rockrum, säger Gun Hedlund, kulturchef i Bollnäs kommun.

Möjligheten att hitta mormorsmor eller farfarsfar i bland annat inskannade kyrkböcker att visas upp vid två tillfällen under lördagen.

– Vi vet ju att det finns ett ökat intresse för att släktforska på nätet. Ungdomar är intresserade av det här i dag. När det har hållits kurser tidigare så har inte alla fått plats, säger Gun Hedlund.

Nu går det att söka både på internet – det vill säga efter släktingar över hela landet – och i lokala forskarföreningen Släkt och bygds arkiv på biblioteket i Bollnäs.

För barnen är det föreställning med Mamma Mu och Kråkan på biblioteket klockan 12. Anders "Kråkan" Ågren känns säkert igen av de skolbarn som fick besök av honom under hösten och gjorde egna låtar tillsammans.

Hemslöjdsskolan presenterar sig och filmen "Jussi i våra hjärtan" om operasångaren Jussi Björling visas på Röda Kvarn, det senare till en kostnad av 70 kronor.