Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturavdelningen gör egen reklamfilm

Höstens biobesökare i Edsbyn kommer att få vara med om något udda: innan varje filmvisning kommer en lokalproducerad reklamfilm från kommunens kulturavdelning att rulla. I veckan är det premiär på nätet.

– Den ska få folk att haja till lite, säger kulturchef Carina Isaksson.

– Och Nilsson är klar med veden, först i år med. Och han staplade så fint å.

Nilssons vedtrave, grannens nyfödda flicka och paret som bokat semesterresa till Nerja – de två damerna i filmen "Skvallerfika" avhandlar en hel del, på bredaste hälsingemål. Därefter får publiken frågan om vi själva har koll, innan kommunens kulturavdelning slutligen listar en lång rad kulturevenemang som väntar under hösten.

Så ser den ut, den allra första reklamfilmen från kulturavdelningen.

– Det finns några filmer till på samma tema, fika. Men vi bestämde att den här skulle bli vår första, säger Isaksson.

Idén kommer från henne själv. Därefter har Ovanåkersfödda Nina Olsson, som läser till copywriter, skrivit och producerat filmerna.

– Det jag sa från början var att jag inte ville ha några blånande berg och gröna skogar utan något annat. Så kom hon på den här idén med fika. Tanken är att den ska få folk att haja till lite, och det tror jag den gör.

Per Zetterqvist har skrivit musiken och Peter Rox Eriksson har filmat. Det är kulturavdelningen som har finansierat filmerna, som kommer att visas på Röda Kvarn inför varje filmvisning.

– Det handlar väldigt mycket om att marknadsföra i den här kommunen. Vi behöver inte skapa så mycket själva, det händer jättemycket hela tiden. Vi försöker få ut det budskapet i stället.

Filmerna kommer också att finnas på YouTube och på kommunens egen hemsida.