Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Variation på sista boxen

/
  • Sigge Hill hade rapartisten Rigo på besök under sommarens avslutande sjunde jukebox.

– Det har varit en fantastisk sommar, summerar Sigge Hill inför den sjunde jukeboxen.
Runt 700 personer kom till Café August för att se de hemliga artisterna som för kvällen var Rigo och Markus Krunegård.

Annons

En liten brasklapp lämnar Sigge Hill och säger att han har artister på gång om den extra avslutande showen skulle visa sig bli en succé.

Sigge Hill är nöjd med sommaren, som är den sjunde i ordningen på Café August.

– Det bästa är att vi har fått fram så många nya jukeboxartister som inte varit med tidigare. Det har i stort sett varit en ny varje gång.

Han vill inte lägga något särskilt på minussidan, möjligen att det känns magsårsframkallande att hålla det höga tempo som krävs för att sätta upp showen varje vecka.

– Allting har flutit på helt sanslöst, peppar, peppar. Tänk att vi spelar tio – tolv nya låtar varje gång under sju gånger. Det blir uppemot hundra låtar. Det är helt fantastiskt att vi aldrig hamnat i diket, poängterar Sigge Hill.

Framförallt tackar han bandet bakom honom för att det gått bra.

– Det är ett otroligt bra band och fantastiskt blås. Absolut inget amatörgäng.

Till tonerna av Hylands hörnas signaturmelodi kliver sedan bandet upp på scenen och när nästa signaturmelodi (Batman) avverkats säger Sigge Hill till publiken att de får bevittna den sista jukeboxen någonsin.

En uppgift ingen verkar tro på.

Kvällens Hank Williamslåt blir Alone And Forsaken. Men det som får publiken att bli lite varmare är Robbie Robertsons hit The Night They Drove Old Dixie Down.

Ännu mer fart blir det när rapartisten Rigo kliver upp på scenen. Han river av en hit från tiden när han var med i Infinite mass och låter den följas av mamboinfluerade melodifestivallåten från 2009, I Got You.

Han får med sig publiken som sträcker upp händerna och sjunger med i låtarna.

Senare på kvällen är det Markus Krunegård som tar över på scenen. Han sjunger bland annat hiten Jag är en vampyr, som gav honom P3-Guld:s pris för årets låt.

Mer läsning

Annons