Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjechov till Finflo

/
  • Ingela Enström spelar svägerskan Nathalia och Ann-Katrin Thorell gestaltar Olga i Tjechovs Tre systrar.
  • Regissören Margaretha Sundström, Ann-Katrin Thorell, Bonnica Sjöblom och Ingela Enström besökte Gröna systrar på onsdagen. Snart börjar repetitionerna på plats.
  • Gunnar och Cristina Viksten kommer att framföra rysk musik som integreras med handlingen.

Tjechovs Tre systrar kommer att uppföras hos Gröna systrar i ett ovanligt tajt samarbete mellan kultur och näringsliv.

Annons

– Vi hoppas att det kan bli sommarens utflyktsmål. Hit kan man ju ta cykeln och köpa en fikakorg eller ta med cykelväskan, berättar Charles Sundström, ordförande i Hudiksvalls Teaterakademi.

Närmare samarbete mellan kultur och näringsliv är knappast möjligt. Hos Gröna systrar i Stockåker kommer teaterensemblen att repetera och uppföra Tjechovs Tre systrar och valet av plats är ingen tillfällighet. Regissören Margaretha Sundström berättar att hon länge tänkt uppföra pjäsen och att allt föll på plats när hon besökte stället.

– Jag tänkte direkt att det kan inte finnas en bättre spelplats än att stå här och titta ut över åkern och längta till Moskva, berättar hon.

Handlingen spinner mycket kring de tre systrarnas längtan och planer på att flytta till stora staden Moskva, där allt är möjligt.

Repetitionerna inför Tre systrar inleddes i mars och de kommer att flytta ut till Stockåker när det blir möjligt att agera utomhus. Fem föreställningarväntar, två före midsommar och tre efter.

Mer läsning

Annons