Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin Hood kommer till Hudiksvall: "Hoppas den kan ge barnen något"

Under tisdagen var det dags för Arbetarteaterns barnteater i Hudiksvall att ha skolvisningen av uppsättningen Robin Hood.

Annons

Robin Hood kommer i veckan spelas på Arbetarteaterns scen. Det är barnteatern som har valt ut uppsättningen.

- Vi valde ut Robin Hood eftersom den uppsättningen är bra att börja med. Det är viktigt att barnen får glädje av det dem gör och tror på sig själva, säger Barbro Kernby som är ansvarig för Arbetarteatern i Hudiksvall.

Kusinerna Pontus Thorley och Anna Smith spelade Röde Will och Marion. Båda tycker att det bästa som finns är när publiken skrattar. Samtidigt vill båda passa på ge en eloge till Barbro Kernby som båda tycker är en jätteduktig regissör.

- Helgen var det premiär, och på söndagen kom det inte så många besökare. Det hade varit kul om det kom fler nu till helgen. Den har ju gett bra respons hittintills. Vi hoppas den kan ge något till barnen, säger Barbro Kernby.

Att man valde just Robin Hood berodde på att barnen tyckte om att han tar från de rika och ger till de fattiga.

- I augusti började barnen repa en gång i veckan. Alla barn som vill vara med får det. Har rollerna inte räckt till så har jag skrivit in fler roller, så att alla kan få vara med.

Två av besökarna under skolvisningarna var Aron Wearnholm och Mira Viltok 11 år.  Båda tyckte att uppsättningen var både sevärd och rolig. Det bästa var munken, han var rolig, säger Aron.

170 besökare kom på tisdagens visning. På torsdag förväntas 180 besökare.

Munken som lockade till skratt.

Barnen repade hela påskveckan.

Marion spelas av Anna Smith.

Skådepel med ambitioner.

De utrycksfulla minerna och välartikulerade replikerna visar engagemanget på scenen.

Föreställningen fortsätter under helgen.

Mer läsning

Annons