Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangjaktskrig på tv i höst

/
  • Laila Bagge Wahlgren, Pelle Lidell, Alexander Bard och Anders Bagge bildar tillsammans den nya juryn i årets omgång av
  • Pernilla Andersson, Danny Saucedo och Tommy Körberg är sångcoacher i TV3:s nya talangjakt
  • Adam Alsing leder direktsända talkshowen
  • Robert Aschberg, Sanna Lundell, Jenny Gourman och Ami Hedenborg ska belysa orättvisor och strida för enskilda människor i

Det blir hård kamp mellan talangjakterna i höstens tv-tablåer. TV 3 utmanar TV 4-klassikern "Idol" med "True talent" och "Copycat singers".

Annons

I sju säsonger har "Idol" i stort sett varit ensam på den svenska talangjaktsscenen. Nu storsatsar TV 3 med både "True talent" och "Copycat singers" för att ta upp kampen om tittarna. Det förstnämnda bygger på ett koncept som medvetet lägger fokus enbart på talangernas röstresurser, vilka ska bedömas av trion Danny Saucedo, Tommy Körberg och Pernilla Andersson.

- "True talent" är inte elakt som "Idol" där mycket bygger på kritik och sågningar. Du behöver inte vara 17 år och snygg för att vinna "True talent". Här handlar det om att hitta en riktig talang och förädla den. Det spelar ingen roll om du är smal eller tjock, gammal eller ung. Bara du har rösten och vet hur du ska använda den, säger Iréne Lindblad, programdirektör på TV 3.

Storsatsning skrämmer inte
Men TV 3:s storsatsning skrämmer inte TV 4. I höst introduceras visserligen den nye programledaren Pär Lernström och nya jurymedlemmarna Alexander Bard och Pelle Lidell, men i övrigt tänker man behålla grundstrukturen i "Idol".

- Jag känner mig oerhört trygg och glad över det "Idol" som snart presenteras för publiken. De nya människorna sätter sin färg på programmet, men i övrigt är allt sig likt, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV 4.

Kanalen har utöver "Idol" även de två formaten "The voice" och "The X factor".

- Vår förhoppning är att vi ska kunna härbärgera alla dessa tre världsformat. Jag har ingen som helst anledning till att tro att "Idol" inte kommer tillbaka efter den här säsongen, säger Fredrik Arefalk.

I övrigt fortsätter musiksatsningarna att regera i rutan. TV 4 visar en ny säsong av "Så mycket bättre". SVT kontrar med "Tack för musiken", en musikalisk pratshow med Niklas Strömstedt som programledare. Samma kanal visar även "Moraeus med mera" där svenska artister besöker Kalle Moraeus i Orsa för att spela musik och lära känna varandra.

Lotta Glimstedt/TT Spektra
lotta.glimstedt@ttspektra.se

Mer läsning

Annons