Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkonsten: Systraskapet ställer ut på Esters café i Vattrång

På många håll i Hälsingland har konsthallar och små gallerier öppnat över sommaren. Ett av dem är Vattrångs konsthall med Esters café i Nordanstigs kommun.

Annons

Fram till den 2 augusti visar konstnärsgruppen Systraskapet måleri, video och installation i det gamla Elimkapellet som i sommar rymmer både konsthall och Esters café.

Konsten hänger bland caféinredningen och äldre möblemang i Vattrångs konsthall och Esters café. Här syns två målningar av Susanna Serrander.

–Gruppen initierades som en lek och kommentar till Hilma af Klints konstnärsgrupp "De fem" som var aktiv i början av förra seklet, berättar Susanna Serrander som tillsammans med sin sambo Marcus Harrling bor och driver sommarverksamheten i Vattrång.

Malin Holmbergs lådor i Temporary housing. På väggen bakom hänger målningar av Windy Fur Rundgren.

Gruppen består, förutom av Susanna och systern Isabel Sarrander, även av Lena Bergendahl, Åsa Ersmark, Johanna Fjaestad, Sara Hedberg, Christina Henrysson, Malin Holmberg och Windy Fur Rundgren.

Systraskapet bildades av elever vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 2008. Då träffades konstnärerna varje vecka för att diskutera konst utifrån en andlig aspekt. Sedan dess har varje medlem i gruppen gått sina egna vägar, ställt ut internationellt och runt om i Sverige. Och nu i sommar sammanstrålar de alltså till utställningen i Vattrång.

Förutom konsten och fikat blir det också en spelning med jazz den 14 augusti. Då kommer kände musikern Ander Linder med trion KAJ till Vattrång.

Mer läsning

Annons