Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock för miljön

/
  • – Roligt att det arrangeras något för oss över trettiofem. Sen är det extra bra att kvällen hjälper världen, säger Helena Lindgren och kompisen Maria Timerdalm håller med.
  • Jamina Jansson framförde Mickey´s monkey för att skänka en tanke till orangutangerna, som genom skövling av regnskog blivit utrotningshotad.
  • Gensvaret från publiken var enormt och Stefan Zell fick publiken att sjunga med i många låtar.
  • Publiken var i extas framför scenen. Dans, applåder och hoppande var bara några av alla aktiviteter.
  • Thomas
  • – Vi måste rädda världen och därför köper jag lotter, men jag brukar aldrig vinna något, säger Anki Karlsson och kompisen Annika Karlsson hjälper henne att välja vinnarnumren.

Röda rummet i Söderhamn rockade loss för världen och blev grönt över en natt. Rockmusikern Lasse Vängård fick sin dröm uppfylld, att rocka för miljön.

Annons

250 personer trotsade fotbollskvalet och dansade istället framför scenen som pyntats med jordglobar och blommor. Miljörocken är ett samarbete med Earth Hour som mellan 20:30 och 21:30 släckte ljuset för att visa sitt miljöengagemang. Den lilla människan stod i fokus, för att symboliskt visa att alla kan göra något för en bättre värld.

Under några låtar stod det stort " Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" på en duk bakom scenen.

– Jag hoppas att mitt budskap har gått fram ikväll. Att alla måste hjälpas åt för att rädda miljön, säger Lasse Vängård.

Nu siktar Lasse på en uppföljare med fler besökare. Går allt vägen kan det bli redan till sommaren.

Mer läsning

Annons