Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opera, visa och folkmusik: Norrbostämman satsar ännu mer på sång i sommar

Sommaren 2017 verkar gå i musikens tecken i Hudiksvalls kommun. Nu har Norrbostämman också släppt sitt program – som går i sångens tecken.

Annons

Så här såg det ut under Norrbostämman 2016. Arkivbild

Emma Härdelin, som är konstnärlig ledare för denna folkmusikstämma, kan i år också presentera en operakonsert med Ann-Marie Backlund och Rune Broberg.

LÄS MER: Mer sång på Norrbostämman när Emma Härdelin tar över

Årets stämma på Norrbo hembygdsgård invigs på lördag 8 juli med konsertkvällen "Röster vid Dellen". Förutom sopranen Ann-Marie Backlund blir det också visor med Dan Viktor, som sjunger både Dan Andersson och egenkomponerat. Men ingen stämma utan folkmusiken, och där söker Emma Härdelin efter den röda tråden mellan de olika genrerna och bjuder själv på folksånger tillsammans med Johanna Bölja.

Emma Härdelin är sångerska och konstnärlig ledare för Norrbostämman.

Själva stämman hålls traditionsenligt på söndagen 9 juli och startar med allspel med Marita Sandberg som ledare. HomeCraft och körer bjuder på folklig allsång, det blir förstås öppen scen.

I danslogen blir det en barnföreställning, "Långt bort i skogen" med Sofia Sanden och Maria Jonsson. Och så har stämman lyckats få ett riktigt dragplåster till kvällens konsert.

– Det blir en unik konsert med återförenade Folk och Rackare, som var en av de mest inflytelserika grupperna inom svensk vokal folkmusik under 1970– och 1980-talet, berättar Emma Härdelin i sin programpresentation.

LÄS MER: Hon tar över ledningen för Delsbostämman

Nordisk sångfestival har hittat formen

Norrbostämman fylldes av glada besökare

Mer läsning

Annons