Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför musiksoppa i Hudiksvall: Visst minns du Gullan Bornemark?

/
  • Gullan Bornemark fyller 90 år nästa år. Men sjunger gör hon än.

Hudiksvall

Annons

Gullan Bornemark, tänker jag, håller hon på fortfarande? När jag växte upp på 1960-talet var det hon som förnyade barnvisorna i Alice Tegners efterföljd. Barnvisor där jag kunde känna igen mig, de handlade ju om busiga hundvalpar, hästar och andra favoritdjur eller att ha en jobbig lillebror som kunde allt. Det senare hade jag.

"Sudda sudda sudda bort din sura min", "Vad du är söt, min kära lilla ponny" och tittut-sången "Gubben i lådan, gubben i lådan vad har du för dig sover du?" Det är de här sångerna som präglade mina första tio år eller så. Konstigt nog är det också dessa vistexter som ännu sitter som berget, nyare låtar har mycket svårare att fastna.

Nu ser jag att Gullan Bornemark kommer till Hudiksvall, torsdag den 29 september! Dagen innan besöker hon Gävle och Sandviken.

89 år ung turnerar hon fortfarande och spelar och sjunger med åhörarna. Med sig har hon sonen Dan som gått i sin mammas barnmusikaliska fotspår.

Det sker på en musiksoppa på Café August, då Gullan och Dan bjuder på ett musikaliskt lunchsamtal, "Från Alice Tegnér till i dag".

Fler än jag som blir nostalgiska?

Mer läsning

Annons