Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arja Saijonmaa sjöng visor vid Svanbacken: " Det är som en semester att komma till folket på landet"

Vid Rångsjön samlades folk inlindade i filtar, för att tillbringa kvällen med visor från förr framförda av Arja Saijonmaa. Solen blänkte över sjön och besökarna gungade i takt medan Arja bjöd på både gammalt och nytt.

Annons

Se här vad Arja Saijonmaa tyckte om kvällen:

– Kvällar som denna betyder en hel del för bygden, men det gäller också alla konserter som finns häromkring. Om man slår ihop alla bäckar små så kan man konstatera att vi har ett fint kulturutbud, säger Chrille Sidfäldt som är arrangör.

För fjärde året i rad arrangerar Svanbacken strandhotell musikalisk underhållning för boende i Dellenbygden. På torsdagen var det Arja Saijonmaa som fick underhålla besökarna.

– Det är ett medvetet val att inte boka stora band, vi vill hålla det lätt och avskalat, vi försöker boka artister som tilltalar så många som möjligt, säger Chrille Sidfäldt.

Läs även: Musik i Hälsingland – här är sommarens evenemang

Alla som var där njöt av kvällssolen som stundtals tittade fram och myste ned sig i filtar när den gick i moln. Arja spelade sina egna sånger, men även visor av Evert Taube och kända melodier som Sole mio.

– Jag har en massa konserter inbokade på sommaren och det är jättekul. Det är som att vara på en semester när man får komma till folket på landet, jag älskar det, säger Arja Saijonmaa.

Reaktionerna för dessa kvällar med visor har varit positiva från besökarnas håll, men eftersom det är utomhus är man beroende på vädret.

– Man prickar kanske inte rätt med alla artister, men reaktionerna har varit allt annat än negativa, säger Chrille Sidfäldt.

Läs även: Stor publik såg första hemliga gästen på Rosehills

Visor från Frankrike, Italien och Grekland fanns i Arjas repertoar. Hon uppträdde även med en egen sång, som hon skrivit själv för första gången. När showen började lida mot sitt slut ville hon sjunga Höstvisan, som många känner igen.

Läs även: Dånande musik ur Spiksmedjan: "Folk vill spendera sina kvällar med musik här"

"Gör det något att jag sjunger Höstvisan, fast det inte är höst än?" frågade hon publiken, och ett "Neeeej" dånade över sjön.

– Vad bra! Det viktigaste är att vi är tillsammans nu och värmer varandra, svarade hon och fortsatte med sin skönsång.

Klicka på klippet för att se reaktioner från kvällen:

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning