Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Millennium 5" blir mer hårdkokt

/

Annons

Den femte boken i "Millennium"-serien kommer ut hösten 2017 och blir mer hårdkokt än "Det som inte dödar oss".

– Det är otroligt mycket svårare att skriva hårdkokt än man tror. Bra hårdkokt prosa kräver en rytm, säger författaren David Lagercrantz till Dagens Nyheter.

I höstas meddelade förlaget Norstedts att författaren David Lagercrantz ska skriva två böcker som följer upp "Det som inte dödar oss", den fristående fortsättningen till Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist.

För Dagens Nyheter berättar nu Lagercrantz att den femte boken i "Millennium"-serien kommer att skilja sig från den fjärde, som kom ut i fjol.

– Jag känner att jag har en tendens att snobba mig med min populärvetenskapliga bildning. Det fanns lite sådant i "Millennium 4", jag skulle skriva om svarta hål och allt möjligt, och det var samma sak med min bok om Alan Turing. Det blir inte lika mycket primtal i "Millennium 5". Nu kommer jag att skriva mer Raymond Chandlerskt eller Zlatanskt. Så det blir ett lättare, mer hårdkokt anslag, säger han till tidningen.

David Lagercrantz deadline för boken, som ska översättas till 56 språk, är satt till februari nästa år för att underlätta arbetet för översättare. (TT)

Mer läsning

Annons