Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michaela drar till Hollywood

/

18-åriga Michaela Nilsson från Ljusdal är en av 20 talanger som i sommar reser till Hollywood för att tävla för Sverige i Talang-VM . Michaela tävlar i grenen modell.

Annons

Michaela Nilsson är född och uppvuxen i Ljusdal. Något större modeintresse har hon aldrig haft men slumpen gjorde att hon halkade in i modellandet för ett par år sedan.

– Jag hade köpt en Fridatidning och läste om en tävling för attitydmodeller som de skulle ha, och mamma sa åt mig att söka, så jag gjorde det och kom med.

15 tjejer valdes ut och fick åka till Stockholm för att sminkas, stylas och provfotograferas. Åtta av dem fick sedan sina bilder publicerade i tidningen.

– Jag kom till slut fyra i tävlingen, berättar Michaela.

Fotograferingen gav mersmak och Michaela blev medlem på olika modellsidor på nätet där hon lade upp bilder på sig själv i hopp om att bli uppmärksammad av potentiella uppdragsgivare. Och det var på en av de sidorna som hon blev upptäckt av den svenska delegationen för Talang-VM.

– De ringde upp och frågade om jag ville vara med, först trodde jag att det var ett sent aprilskämt men förstod att det var allvar.

Talang-VM ordnas för 15:e året och den här gången beräknas 1200 tävlande från 62 länder delta. Sverige deltar för andra året och skickar den här gången 20 tävlande. I juryn sitter representanter för den amerikanska nöjesindustrin, musikbolag, filmbolag, modellagenturer och reklambyråer.

– Det är ett perfekt tillfälle att knyta kontakter. Även om man inte vinner kan det ge jättemycket, säger Michaela Nilsson.

Just nu funderar Michaela Nilsson mest på hur hon ska få ihop pengar till resan, för det får deltagarna fixa själva, gärna genom sponsorer. Men får hon inte ihop tillräckligt med sponsorpengar har hennes föräldrar lovat att hjälpa till.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt för henne. Det är ju en Once in a lifetime-pryl det här så vi får väl se till att få ihop pengarna helt enkelt, säger pappa Stefan Bjöörn.

Alla deltagarna kommer att bo på samma hotell och förutom att tävla kommer de att kunna delta i seminarier, knyta kontakter med branschfolk och få en inblick i den amerikanska nöjesindustrin.

– Det kostar 30 000 kronor men jag känner att det inte spelar någon roll, det är en så stor chans att jag inte kan säga nej.

Tävlingen invigs på Universal Studios i Hollywood den 11 juli och pågår fram till den 19 juli. Första pris är ett stipendium på 50 000 dollar.

– Det är klart jag vill vinna. Jag åker dit och gör det jag kan helt enkelt, så får vi se hur långt det räcker.

Mer läsning

Annons