Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman i "Maratondansen"

/

Malena Ernman medverkar i "Maratondansen" som inleder nästa säsong på Kulturhuset stadsteatern. Gina Dirawi och regissören Linus Tunströms namn sticker också ut när teatern presenterar höstens repertoar.

Annons

Ray Hermans "Maratondansen" går upp som första premiär på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen i höst. Föreställningen regisseras av koreografen Kenneth Kvarnström och på scenen ses operasångerskan Malena Ernman, tillsammans med bland andra Philip Zandén och Gunilla Röör.

– Jag har varit på väg åt det här hållet ganska länge för jag har alltid tyckt att teater är mer intressant än någon annan konstform, så det var inga betänkligheter, säger Malena Ernman till TT.

Föreställningen baseras på Horace McCoys roman från 1935 och beskrivs som "en teatral dansfest". Handlingen rör sig kring en danstävling där de medverkande kämpar för överlevnad.

– Den skrevs i en tid av depression. Man får följa ett antal människor som försöker ta sig fram. Till skillnad från moderna tävlingar som "Idol" eller "Talang" så är det på liv och död, säger teaterchef Anna Takanen, när hon på tisdagen presenterar höstens repertoar.

Där finns flera överraskningar. Komikern och programledaren Gina Dirawi är bäst känd från Melodifestivalen. I höst får hon en huvudroll i "Donna Juanita", en nyskriven musikal som fritt utgår från Hasse och Tages efterlämnade låtskatt.

Linus Tunström, tidigare chef för Uppsala stadsteater, ska regissera Shakespeares "Romeo och Julia", med bland andra Gitzem Erdogan och Alma Pöysti på rollistan. Uppsättningen blir inledningen på ett samarbete där Linus Tunström skall regissera en pjäs om året på Kulturhuset stadsteatern.

– När han slutade i Uppsala så erbjöd jag honom väldigt snabbt att komma hit och bli husregissör. Han kommer också att ingå i mitt konstnärliga råd och sitta i hjärtat av verksamheten, säger Anna Takanen.

(TT)

Mer läsning

Annons