Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad första kväll på kalaset i Rådhusparken

/

Hudiksvall var på fredagen ett bra exempel på en riktig sommarstad. Med ingredienserna musik, mat och människor bådar det gott inför lördagskvällen.

Annons

Kvällens huvudnummer var artisten September och publiken fick valuta för sina pengar. Hon öppnade med låten Hands in the air och både små och stora händer följde uppmaningen och viftade mot himlen.

Därefter påminde hon publiken om sitt förra besök i Hudiksvall. Det var för fem år sedan och den gången spelade hon låten La la la. När hon nu körde den igen var kalasets cirka 3 000 besökare med på noterna och festen lossnade på riktigt.

Tidigare på kvällen spelade Hudiksonen Oskar Gyllenhammar med sitt band på stora scenen. Han gick på vid niotiden men fansen hade hängt framme vid staketet långt innan dess.

Man kunde även lyssna till band som Beat Ltd, Lady Loveless och Fuffens. Senare skulle även Scaramanga och Segertåget äntra scenen.

Under kvällen dök en kille i svart kostym och vita skor upp lite här och där i parken. Det var trollkarlen Jakob Leffler-Ljungkvist från Bollnäs som roade gästerna med sina trolleritricks.

Det har tagit arrangörerna ett halvår att planera kalaset och det har gett resultat. På området samsas både två scener, flera mattält och ett tivoli. Enligt polisen var det vid 23-tiden lugnare än en vanlig krogkväll inne på området.

Mer läsning

Annons