Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet vändes upp och ned

/

Skivkontrakt runt hörnet, spelningar varje helg och alla tjejers stora favorit.
Nicklas Hockers liv har vänts upp och ned efter Idol, i positiv bemärkelse.
På fredagskvällen spelar han på Folkets hus i Hudiksvall med sitt band TriFly.
– Det har blivit en del roliga historier med tjejer på olika hotellrum, säger han om tiden efter Idol.

Annons

Fredagen den 23 oktober ropades Nicklas Hockers namn ut när han som minst ville höra det. Idols programledare Peter Jihde förkunnade att han blivit utslagen. Men bara några timmar senare ringde mobilen. På andra änden befann sig managern Andreas Lindfors, som var intresserad av ett samarbete. Sen dess har det bara rullat på med ett lika späckat som hektiskt schema. Varje helg innebär en ny stad och nya spelningar med bandet TriFly. På fredagskvällen var det Hudiksvall som gällde.

– Det har varit otroligt mycket att göra eftersom jag missade ganska mycket i skolan under tiden i Idol. Men det har fungerat bra att plugga ikapp eftersom alla spelningar ligger på helgerna.

Bandet arbetar hårt för att få ett skivkontrakt och det dröjer med största sannolikhet inte länge innan gruppens första singel släpps. Mycket tack vare sångarens starka namn, som utnyttjas för att TriFly ska lanseras på bästa sätt. Han är heller inte orolig för att han förknippas för mycket med epitetet Idol-Nicklas.

– Det är väl någonting jag får ta, många artister vill inte förknippas med Idol efter tävlingen. Men om folk kallar mig för Idol-Nicklas så känner de ju till mig.

Vart han än åker möter han skrikande tonårstjejer och hysteriska fans. Enligt Andreas Lindfors finns det en anledning till att ingen vill dela hotellrum med bandets förgrundsfigur.

– Det har blivit en del roliga historier med tjejer på olika hotellrum men jag ska nog inte säga mer än så, säger Nicklas Hocker och skrattar.

Mer läsning

Annons