Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur lyste upp torsdagsmörkret

/
  • Crazy Legs visade hur riktig linedance ska gå till. De var en av många olika föreställningar och aktiviteter under torsdagens Kulturskymning.

Ett fullproppat och kryddat program med olika aktiviteter och en kulturtörstig stad, visades sig vara ett lyckat recept för torsdagskvällens Kulturskymning.

Annons

Aktiviteterna var många och olika då Kulturskymningen tog ett rejält kliv tillbaka på kulturscenen i Hudiksvall. Det fattades varken människor eller stämning på torsdagskvällen.

Jazz, filmvisning, musiktävling, lindy hop, extremsport, surdegsmackor, öppen scen, öltält och livemusik. En bra mix, där tanken var att alla ska hitta något som passar just för henen eller honom.

– Jag tror en sådan här dag betyder mycket för kulturen, säger Viveka Höglund, från Norra Hälsinglands konsertförening, som satt och rättade musiktävlingen.

Röda marschaller lyste upp Hudiksvall när kvällens skymning letade sig allt närmare. Och ljusens sken tillsammans med folkmyller och musik gjorde att stämningen inte kunde vara annat än på hög nivå.

– Jag är jättenöjd, säger Charlotta Carlsson, projektledare för Fokus Glada Hudik, och kollar ut över ett vimlande Möljen med livemusik.

– För mig har det varit viktigt att fylla begreppet Glada Hudik, men det är inget man som arrangör kan göra själv, utan vi är Glada Hudik tillsammans, säger hon.

Mer läsning

Annons