Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kannfestival i kulturkvarteret

/
  • Musiklärare från kulturskolan och ett hundratal barn sjöng sånger om olika djur i Colliniparken.
  • Ballonger delades ut till barn i publiken.
  • Kannfestivalen blev en Bollnäsvariant på filmfestivalen i Cannes. Från vänster keramikerna Jacob Danhard, Färila, Jini Hedblom, Ljusdal, Kajsa Gustavsson, Näsviken, intendent Johan Kock och kulturpolitikern Anita Blomqvist, Bollnäs, samt Lena Andersson, Järvsö, Frank Larsen, Bollnäs och Margareta Erwald, Hudiksvall.
  • Bollnäskeramikern Frank Larsen, gör en bejublad entré.
  • Anita Blomqvist (S), ordförande i kommunens kultur- och fritidsutskott, får en kyss på handen av Frank Larsen.
  • Margareta Erwald från Hög, Hudiksvall, hälsades välkommen som Hälsinglands Greta Garbo.
  • Den nya konsertsalongen i Folkets hus – med drygt 600 platser och fönster mot Onbacken – håller på att byggas. Ungefär så här kommer den att se ut i färdigt skick.

Arrangemanget "Det våras för kulturen" lockade många till kulturkvarteret i Bollnäs på lördagen. Bland annat sjöng ett hundratal 7–9-åringar från kommunens skolor sånger om djur från den tillfälliga Colliniscenen mellan biblioteket och muséet. Och en stund senare fick Bollnäs en egen variant på Cannes-festivalen med limousine och röd matta.

Annons

Kulturkvarteret i Bollnäs – med biblioteket, Folkets hus, kulturskolan och muséet har drygt 364 000 besök varje år. För andra året i rad visade kommunens kulturenhet upp smakprov från alla olika verksamheter i kvarteret, med tonvikt på sång och musik.

Ett nytt inslag var den festliga invigningen av Kannfestivalen på muséet, som blev en Bollnäsvariant på filmfestivalen i Cannes. Stjärnorna, som kom med limousine och togs emot med en röd matta, var en grupp keramiker från Hälsingland som ställer ut kannor i olika former i Bollnäs konsthall.

Mer läsning

Annons