Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerrys jive till Järvsö

/
  • I Can Jive och annan rock 'n roll kan avnjutas med Jerry Williams i Järvsö i sommar.

Jerry Williams ger sig ut på turné i sommar och väljer att lägga en spelning till Stenegård i Järvsö.

Annons

– Jerka är en av giganterna i svenskt popliv och lockar både en äldre och yngre publik, säger arrangören Cajsa Hedberg, med ett förflutet i Järvsö, som håller i trådarna tillsammans med produktionsbolaget Blixten & Co.

Det är en artist med lång karriär bakom sig som kliver upp på Stenegårds scen den sjätte juli. Han inledde sin karriär med The Violets när de var förband till Beatles vid deras Sverigeturné 1963. Sedan dess har Jerry Williams hunnit turnera genom landets folkparker otaliga gånger och bland annat spelat i Ljusdals folkpark. Senast han framträdde i Järvsö var på sjuttiotalet men för tre år sedan gav han en konsert i Orbaden.

– Många har minnen av när Jerry Williams åkte runt i folkparkerna så jag tror att vi kommer att få se många i femtioårsåldern på Stenegård när han kommer dit, säger Cajsa Hedberg.

Det är alltså en blivande sjuttioåring som kränger på sig skinnpajen, tar med sig sitt rockband och åker ut på turné i sommar. I Can Jive blev en hit i tidigt åttiotal och tiotalet år senare kom Did I Tell You som breddade publiken ytterligare. Under senare år har Jerry Williams skurit ner på turnerandet och i stället satt upp flera populära krogshower. Just nu är han aktuell med showen Dynamite som spelats i både Göteborg och Stockholm.

– Jerry Williams är otroligt pigg för sin ålder och har ett fantastiskt driv, säger Cajsa Hedberg.

Förra sommarens höjdpunkt på Stenegård var Benny Anderssons orkester, BAO tillsammans med Diggiloo. Den 15 juli återkommer tioårsjubilerande Diggiloo till Stenegård.

– Det är jätteviktigt att få framträdanden med kvalitet till Järvsö för att göra Stenegård till en av landets stora scener, säger Cajsa Hedberg, som i sommar också är aktuell som medarrangör för femtioårsjubilerande Status Quo i Ljusdals folkpark den 18 juli.

Den som gillar mogen rock har alltså en del att se fram emot i sommar.

Mer läsning

Annons