Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I sommar är det Packet som gäller för Martin

/

För tolv år sedan stod Martin Thronson från Iggesund i Erik Gadds publikhav och drömde om att kunna spela som basisten Josef Zackrisson. Nu kliver han in som Josefs ersättare i Perssons Pack hela sommaren.

Annons

Festivalområdet på Peace & Lovefestivalen är öde på fredagsförmiddagen. De flesta festivalbesökarna vilar upp sig efter en hård natt med bland andra Joakim Thåström och Mötley Crüe. I björkskuggan backstage sitter Perssons Pack på varsin utfällbar stol och delar festivalminnen. Den ordinarie basisten Josef Zackrisson spelar med Ulf Lundell hela sommaren och då har Martin Thronson från Iggesund fått kliva in som ersättare. 1997 såg han Josef spela med Erik Gadd och bestämde sig för att blir lika bra på bas. Nu har han hunnit hoppa in som Josefs ersättare flera gånger, och han minns fortfarande första gången med fasa. Han hade haft en annan spelning kvällen före och försov sig och hann inte träna inför soundcheck med Perssons Pack.

- Jag tror inte jag spelade en ton rätt och jag såg hur de tittade på mig. Jag kunde ju ingen av deras låtar och fick gå helt efter mina egna öron. Efteråt satte jag mig i bilen och tränade så spelningen blev helt okej till slut, säger Martin Thronson.

Till vardags jobbar han på ett gruppboende i Stockholm, men ungefär varannan månad kommer han hem till Hälsingland för olika spelningar. En gång om året försöker han hinna träffa sin gamla baslärare från gymnasietiden. Han var Martins stora inspirationskälla i skolan. Martin säger att Hudiksvall har ett gott rykte inom musikbranschen och att särskilt många bra basister kommer därifrån.

- När folk som man spelar med får veta varifrån man kommer börjar de genast fråga om jag känner den eller den personen, oftast basister. Det är tydligen ett basnäste, säger Martin Thronson.

Mer läsning

Annons