Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgen är räddad! Tre tips på spännande kulturevenemang lördag och söndag

Svårt att hitta på något att göra i helgen? Kanske något av dessa arrangemang passar just dig?

Annons

Tre evenemang i helgen: Konst invigs vid gamla avrättningsplatser i Gävleborg, operan Eugen Onegin sänds från Metropolitan till tre biografer i Hälsingland i helgen och delar av författarkollektivet Bläck framträder Hudiksvalls poesiscen på lördag.

Poesiscen Glada Hudik invigs i kulturhuset i Hudiksvall på lördag. Estradpoeten Bob Hansson framträder liksom författarkollektivet Bläck. Konferencier är författaren och illustratören Viveka Sjögren. Och så blir det öppen scen. Liksom familjeföreställningen "Flickan i trädet" med Skottes Musikteater i Iggesunds Folkets hus. Poesi- och scenkonstfestivalen fortsätter sedan under veckan.

LÄS OCKSÅ: Poesin tar plats på festival i Hudiksvall

Livesändning av ”Eugen Onegin”. Tjajkovskijs opera sänds direkt från Metropolitan i New York till Svea bio i Delsbo och Cinema3 i Hudiksvall på lördag och till Sveabiografen i Söderhamn på måndag. Dirigenten är en gammal bekant – Robin Ticciati, som var chefdirigent för Gävle Symfoniorkester för några år sedan. Anna Netrebko spelar den naiva hjältinnan Tatiana och svenske Peter Mattei görhuvudrollen som Onegin.

LÄS MER: Operaåret på Hälsinglands biografer

I helgen invigs sex konstnärliga gestaltningar på lika många gamla avrättningsplatser i Gävleborg. På lördag går färden Hälsingland runt. Först till Mostigshällarna och Anna Asplinds verk "Kommer himlen alltid att vara blå?" Vid Norrbo bro är det Nadine Byrne som skapat verket och i Ovanåker invigs David Larssons keramikinstallation "Häxmyran 1672–2017".

LÄS MER: Här brändes häxor 1672

Mer läsning

Annons