Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräckheter från Folkan

/
  • Det blev många skratt och bra låtar när Janne Krantz, Robert Damberg och Sören Söderlund spelade i Iggesunds biosalong.

I torsdags uppträdde Janne Krantz med bas inför ett jublande Folkets Hus.
Spelningen blir det sista live-albumet som gruppen gör.
– Jag har varit med om så mycket och haft så roligt under den här tiden, säger Janne Krantz

Annons

Det är inte många som kan mäta sig med populariteten som Janne Krantz lyckats bygga upp genom åren. Från starten 1973, då med Iggesundsgänget, fram till dagens datum, tillsammans med Robert Damberg, har det blivit smått otroliga 16 album.

Gårdagens föreställning i Folkets hus i Iggesund blir den sista, och sjuttonde, skivan Janne Krantz spelar in.

– Det var i just de här lokalerna det en gång i tiden började, därför är det skönt att avsluta här också, säger Janne Krantz.

Det här blir det tredje live-albumet för gruppen Janne Krantz med bas. Och det finns en speciell anledning till att konceptet återanvänts.

– Det blir en helt annan känsla på spelningar jämfört med i studion. Det handlar om spelglädje och publiken och ett sätt att ge dem ett minne av kvällen, säger ex-basisten Sören Söderlund, som dagen till ära hoppade in och kompade på scenen.

Men det här innebär inte slutet för den tradition som Iggesundsgänget startade. Janne Krantz och Robert Damberg kommer att fortsätta spela vidare som tidigare.

– Vi får se hur länge han orkar släpa runt på mig. Ingenting är säkert, säger Janne Krantz och skyndar sig upp på scenen för att rivstarta föreställningen.

Mer läsning

Annons