Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clownsamarbete för Folkteatern – vill ge flyktingar i Grekland en stunds glädje

/
  • Folkteatern börjar samarbeta med Clowner utan gränser.

Folkteatern Gävleborg inleder nu ett samarbete med organisationen Clowner utan gränser. Organisationen har som mål att försöka skänka skratt och en stunds glädje åt människor i svåra situationer.

Annons

För Folkteatern innebär det rent konkret att teatern är en del av Clowner utan gränsers resa till Grekland i juli. Syftet med resan är att möta människor som flytt till Europa över Medelhavet.

Gävle får dock en försmak av samarbetet redan 8-9 maj, då Clowner utan gränser håller i en workshop, ger en föreställning och berättar om förutsättningarna för Greklandsresan. Workshopen är främst riktad mot ensamkommande barn som kommit till Gävleborg.

Clowner utan gränser grundades 1996 och möter barn i flyktingläger, ungdomsfängelser och andra utsatta miljöer. Humor och lek används för att upprätthålla människovärdet. "Clowner utan Gränsers vision är en värld fylld av lek, skratt och drömmar, där alla människor har möjlighet att utvecklas, att uttrycka sig fritt och att känna hopp även i utsatta situationer", skriver organisationen i en presentation av dess vision.

Mer läsning

Annons