Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskislåtar drog storpublik

/
  • Publiken visste inte till sig av glädje när Björn Rosenström äntrade scenen och ingen behövde gå besviken därifrån.

I lördags fick Bollnäs sin årliga dos av Björn Rosenström och Det Jävla Bandet. Tillställningen som blivit lite av en tradition lockade många.
– Folk gillar att komma tillbaka. Jag gillar det som fan. Det känns nästan lite som hemma, säger Björn Rosenström.

Annons

Det är lördag, den sjunde augusti, och Björn Rosenström och Det Jävla Bandet gästar Långsnäsparken för tredje året i rad. Förberedelserna har tagit hela veckan och det har ringt konstant på arrangören Anders Callmyrs telefon.

– Jag är taggad. Det ska bli kul, säger Anders Callmyr om tillställningen som enligt honom är en av sommarens höjdpunkter.

I artistlogen är det uppdukat för buffé som Björn Rosenström och hans band ska mumsa på medan de laddar för kvällens spelning i Bollnäs.

– Det ska bli grymt. Det känns hur bra som helst, säger frontmannen Björn Rosenström om den stundande spelningen.

I år spelar de på en stor scen med proffsigt ljus och ljud som jämfört med förra året är en stor upptrappning då scenen som stod till deras förfogande var ett mindre lastbilsflak.

– Det var ett jävla lyft med scenen. Det betyder så jävla mycket för hela upplevelsen, säger Björn Rosenström.

Det Jävla Bandet är de som Björn Rosenström fick ta när det inte fanns något annat. De förtjänade samlingsnamnet eftersom de alltid spelade fel, berättar Björn Rosenström och skrattar. De ska under kvällen göra det som de gör bäst, framföra partylåtar om olika, ibland något udda, betraktelser. Det blir lite gammalt men också lite nytt. Är det bra med folk så lovar de att köra igång den utsatta tiden.

– Vi hoppas det ska bli en skitbra kväll, säger Björn Rosenström.

Tre minuter före klockan elva flockas de allra trognaste fansen framför scen. De klappar i händerna, ropar och sjunger. Fyra minuter över elva är det riktigt lång kö in till parken. Folk är sena, antagligen på grund av en förlängd förfest där det peppats och lyssnats på Björn Rosenström. Publiken ropar och suktar efter kvällens höjdpunkt. Klockan slår 23.32 och Björn Rosenström och Det Jävla Bandet äntrar äntligen scen, över 30 minuter försenade, men han håller vad han lovar. Björn Rosenström ger publiken gamla och nya låtar, börjar taktiskt med de inte lika inlyssnade låtarna och avslutar med de riktiga hitsen.

Mer läsning

Annons