Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokprata med oss i höst

/

Visst är läsning mest ett ensamgöra. Att göra sin tolkning, baserad på egna erfarenheter, göra jämförelser och bygga fantasivärldar. Att kliva in i en roman och låta sig bli uppslukad hör till det bästa i livet, tycker jag.

Annons

Men faktiskt, det är roligt att dela läsupplevelser också. Jag var själv länge tjurig motståndare men lät mig övertalas. Och vad glad jag är för det. Min pocketklubb har firat tio år. Det är intressant och roligt att höra andras åsikter om samma text, få del av andra läsares jämförelser och iakttagelser.

Nu har du chans att gå med i tidningens bokcirkel. Vad du behöver är en dator och en uppkoppling. Ingen registrering eller medlemskap behövs. Och så behöver du en bok så klart.

Boken vi läser tillsammans är Göran Greiders berättelse om Joe Hill, den svenskfödde diktaren och sångaren som kämpade för arbetarnas rätt, som avrättade för dubbelmord i USA 1879. Människor över hela världen försökte stoppa avrättningen, också presidenten och den svenska regeringen.

I "Städerna som minns Joe Hill" följer Greider protestsångaren tätt i spåren.

Vem var Joe Hill? Vad gjorde han under mordnatten och vad tycker du om Greiders bok? Var med och diskutera på tidningens webbplats. Tre träffar har vi bokat in under oktober.

Samtalen leds av mig, Cecilia, kulturredaktör på Dalarnas Tidningar, i bokpanelen ingår Mittmedias kulturchef Gunilla Kindstrand, Gefle Dagblads kulturredaktör Kristian Ekenberg och litteraturprofessor Bo G Jansson. Här intill finns presentationer där vi berättar om våra läsvanor.

Efter ett kort tv-sänt bokprat diskuterar vi texten, en tredjedel åt gången, med er direkt i en digital chatt.

Välkomna, vi ses 7 oktober!

Mer läsning