Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokmässan diskuterar sitt agerande kring Nya Tider i seminarium

/

Bokmässans beslut att låta Nya Tider ställa ut har väckt starkt kritik. Nu arrangerar mässan ett särskilt seminarium för att diskutera det egna agerandet.

Annons

"Vem får ställa ut på Bokmässan?" lyder titeln på det extrainsatta seminariet på söndagsmorgonen. Bland de medverkande finns Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet, Adam Cwejman, ledarskribent på Göteborgs-Posten, Ola Larsmo, ordförande i Svenska Pen, Jonathan Leman från tidningen Expo och Maria Källsson, Bokmässans vd.

Någon representant för Nya Tider finns dock inte med.

Enligt Expo har Nya Tider starka band till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, och turerna har varit många kring tidningens medverkan på årets bokmässa. Efter att andra utställare valde att hoppa av i protest meddelade Bokmässan först att man portade Nya Tider men kovände sedan med hänvisning till att det avtal man redan tecknat var bindande.

Nya Tider ställer ut tillsammans med förlaget Alterna Media, som bland sina mässgäster hade författaren Lars Ulwencreutz som ifrågasätter att nazisterna hade gaskammare i koncentrationslägren. Ulwencreutz har dock ställt in sin medverkan.

Mer läsning

Annons