Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö, Delsbo och Edsbyn: Här visas Puccinis opera på lördag

/
  • Sopranen Kristine Opolais gör rollen som Manon Lescaut.

På lördag är det åter dags för direktsänd opera från Metropolitan i New York. Denna gång är det Puccinis opera Manon Lescaut som visas i Bergsjögården, Svea bio i Delsbo, Röda Kvarn i Edsbyn och Iggesunds Folkets hus.

Annons

Puccinis operor är kända för sin ödesmättade dramatik, en skör och passionerad hjältinna, fantasirik instrumentering och arior som går direkt till hjärtat. Manon Lescaut är inget undantag.

LÄS MER: Metropolitan-operor sänds på bio

Handlingen bygger på en roman av Abbé Prévost från 1731, och Puccinis version skildrar Manons stora kärlek till den unge präststuderande de Grieux och lyxens lockelse hos olika äldre rika älskare.

I stället för Jonas Kaufman, som blivit sjuk, blir det operastjärnan Roberto Alagna som gör huvudrollen som des Grieux. Som Manon ses sopranen Kristine Opolais.

LÄS MER: Operahusen slåss om biopubliken

Sir Richard Eyres som står för regin har flyttat handlingen från 1700-talet till 1940-tal. Fabio Luisi dirigerar och i rollen som Manons kusin Lescaut ses Massino Cavalletti och hennes rike äldre älskare Geronte spelas av Brindley Sherratt.

Föreställningen tar drygt 3,5 timmar.

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här

Mer läsning

Annons