Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengan Janson hyllar Allan Edwall

/
  • Bengan Janson har arbetat med skivan i tio år innan det var dags att färdigställa den. Men på onsdag är det dags att släppa skivan. Här sitter han i soffan hemma i Järvsö tillsammans med frun Eva.

Bengan Janson ger sin tolkning av Allan Edwalls musik på sin nya skiva Upp med hakan. En skiva som han har legat och ruvat på i tio år, från idé till färdig produkt. Nu väntar skivrelease på Teater Brunnsgatan fyra i Stockholm, den teater som Allan Edwall en gång i tiden grundade.

Annons

Tanken att framställa skivan har som sagts funnits länge, men det har hela tiden kommit andra saker emellan innan Bengan Janson haft tid att färdigställa den.

– Jag har velat göra den klar länge och den känns mogen att släppa nu, säger dragspelaren och musikern Bengan Janson.

Upp med hakan beskriver han som en blandning mellan jazz, blues och folkmusik. Tolkningen av musiken är något som aldrig gjorts förr, förklarar Bengan Janson som är nöjd att skivan äntligen är klar.

– Det är det grundläggande enkla som Allan tyckte om. Det känns väldigt bra att föra hans låtar vidare.

Hälften av låtarna på skivan är inspelade live, resterande i studio och alla tillsammans med jazzmusikerna i Uppsalabandet Trio X. Därav skivans jazzton. Skivan har varit efterfrågad av Bengans publik och nu när den är färdig tror han att den kommer tas emot bra. Han har redan fått positiv respons men någon ytterligare skiva tror han inte att det blir.

– Jag beundrar att han skrivit så fina låtar. Det är låtar som passar mig utmärkt men jag gör nog ingen mer skiva med enbart Edwalls musik, säger Bengan Janson.

Mer läsning

Annons