Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bach och Mozart i helgen

/
  • Bachs påskoratorium ges i Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn på söndag.

Klassiska konserter med stor tyngd väntar på olika platser i Hälsingland denna helg.

Annons

Det strömmar skön musik ur Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn på söndag. Då framförs Johann Sebastian Bachs Påskoratorium av Ulrika Eleonora-kören tillsammans med Ulrika Eleonora barockensemble.

– Vi har aldrig gjort det här verket tidigare, nu framförs det lågstämt med tidstypiska instrument, berättar körledaren och dirigenten Lennart Ericsson.

En kistorgel har lånats in speciellt för framförandet. Solister är Roma Loukes, sopran i rollen som Maria Jacobi, alten Marie-Louise Granström gör Maria Magdalenas parti, tenoren Mikael Onelius, är Petrus, och bas är Staffan Alveteg, som Johannes.

Ljusdals kammarorkester satsar på Mozart den här helgen. Under ledning av dirigenten Mateusz Slojewski och med solist Morgan Börjesson Rehn på klarinett blir det konsert på lördag i Färila kyrka och på söndag i Hudiksvalls teater. Förutom Mozarts klarinettkonsert i A-Dur så blir det en del andra verk, bland annat Symfoni nr 25 i g-moll. Konserten i Färila inleds med ett stycke av Mozart, Rondo alla Turca, bearbetat för marimba. Stycket framförs av Helmer Olsson och Stefan Valsberg, elev och lärare vid Kommunala Musikskolan.

Mer läsning

Annons