Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul kvalstart för BIS

En småseg startsträcka. Men sedan satte BIS fart i tisdagens kvalstart på hemmais.

– Vi kan rubba alla lag i den här serien, lovar coach Danne Nordin efter 8–4 mot Huge.

Med bara en bonuspoäng med in i kvalserien – och tre raka bortamatcher som väntar – var det en måste-match direkt hemma mot grundseriens fjärdelag Huge.

Och det blev en något darrig start, där BIS gick till första pausvila i underläge med 0–1.

– Det var spelmässigt jämnt men vi var väl inte riktigt på tårna där. Det blev så mycket bättre efter det, vi exploderade ju i andra perioden, konstaterar coach Nordin.

Som fick se sitt lag gå ut och koppla segergreppet med bra tempo och flera vassa power-play som gav enkla mål.

BIS vann perioden med 5–1, och gjorde det i stor stil.

– Vi fortsatte lika bra första halvan av tredje perioden, och gick ju fram till 7–2 utan större besvär. Men sedan slappande vi av lite och släppte in några onödiga mål på slutet, summerar en totalt sett mycket nöjd Danne Nordin.

– Kan vi komma upp i den här nivån kan det bli ett kul kval, men Strömsbro borta på fredag blir en grymt tuff match.

Det särskilt då Strömsbro är pressat att fixa poäng efter att startat kvalserien med en blytung förlust (1–8) borta mot favoriten Sandviken.

I BIS hemmastart gjorde hela laget en mäkta stark kollektiv insats och gasade när det krävdes – med extra plus för slitstarke backen Martin Larsson och en tät Viktor Ivarsson i målet.