Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul-Jimmy drömmer om SIF

Jimmy Nordin skulle väldigt gärna dra på sig Söderhamns IF:s tröja i kulstötarcomebacken. Tyvärr kostar den satsning kulbjässen vill göra alltför mycket för idrottsföreningen.

Jimmy Nordin i Söderhamns IF? Om den excentriske kulstötaren fick välja klubb med hjärtat i sin comeback skulle han gärna skruda sig i en tröja med SIF-emblemet.

– En tanke som slagit mig är Söderhamns IF. Det vore kul att sluta cirkeln och göra de fem–sex sista åren i klubben där jag började friidrottskarriären. Fast frågan är om de har ekonomin att göra den professionella satsning som jag vill göra, berättar han för tidningen dryga tre veckor efter att han presenterade sin retur till kulstötarringen.

Vi bollade kulbjässens tankar vidare till SIF:s sportchef Leif-Göran Mosell som medger att det vore kul, men att ekonomin gör det orealistiskt:

– Det är osannolikt att vi skulle klara av det i dag. Det skulle kosta alldeles för mycket pengar. Enda chansen är att han skulle lösa ekonomin själv. Vi är en förening som tar hand om unga friidrottare som sedan får gå vidare till andra föreningar om de vill satsa.