Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KUK-huset ett möjligt namn?

Ett namnförslag om dagen under nära ett år. Så många förslag trillade in till kommunens sammanställning över namn på Folkets Hus.

Sten Bunne, verksamhetschef, har sammanställt listan på de 351 namnförslag som kommit in till kommunen. Det är stor spridning i seriositet, ämnen och fantasi när det gäller nytt namn.

Vanligaste förslaget är att behålla det nuvarande namnet: Folkets Hus. 27 personer har kommit med det namnförslaget.

Näst vanligast är Glada Hudik Huset, som 21 personer föreslår. Därefter följer Kulturhuset (16 personer), Hudikhuset (12), Glada Huset (10) och Rådhuset (7).

Andra populära förslag är Kulturens Hus (6), Kulturen (6), Kulturhuset Glada Hudik (5) och Medborgarhuset (3).

Sedan finns det en rad enstaka förslag med olika inriktningar. Många tycker att namnet ska ha anknytning till nöje och till den kategorin hör: Rajtan Tajtan, Roliga Huset, Lattjohuset, Festens Hus, Helans Hus, Hudiksvalls Nöjeshus, Glädjehuset, Nöjespalatsen, Nöjesparken, Svängom, Underhållningshuset och Kalashuset. Dansinriktningen präglas i namn som Danshuset, Dansbandshuset, Fyra bugg och en coca cola och Glada Hudiks Danspalats.

Ordet Glada förekommer vidare i en mängd varianter, som Glada Hudiks Kulturhus, Glada Hudikpalatset, Glada Ladan, Glada Galaxen och Hudiksvalls Glada Hus, är sådana exempel.

Vanligt är också förslag med anknytning till kultur, som till exempel: Kulturmagasinet, Kultura, Kulturum, Kulturpalatset, Kuturbyrån, Kulturslottet och Kulturkupan.

Bland de förmodat oseriösa förslagen finns namn som: KUK Huset (Kultur, Underhållning, Konferens), Glädjehuset, Hemlig Huset, Krämarladan, Löjliga Huset och Strutshuset.

Vad tycker du? Kom gärna med förslag till webben!