Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kuben" snart på isen igen

Edsbyns lagkapten Magnus ”Kuben” Olsson, som i stort sett inte varit skadad under sina 23 säsonger på bandyisen har nu tvingats till ett uppehåll på två och en halv vecka.

– Jag åkte på en stressfraktur i foten och har tvingats att tagit det lugnt, säger ”Kuben” som räknar att snart vara på isen igen.

I slutet av mars avslöjade ”Kuben” att han under hela säsongen spelat hårt tejpad för ett krånglade knä.

I april opererades ”Kuben” på Hudiksvalls sjukhus där den större delen av den inre menisken togs bort. Även en mindre del av den yttre menisken avlägsnades.

– Operationen gick bra och jag var ganska snabbt tillbaka i träning igen efter bra rehab.

– Sedan har jag sprungit ganska mycket under den här sommaren och det kan vara en orsak till skadan. En form av överansträngning.

hann vara med två veckor på stor is innan han alltså tvingades till vila.

– Det är svårt att säga hur mycket jag tappat i träning men visst önskar jag att jag kunnat träna mer. Men samtidig är vi bara i augusti än så det finns tid att ta igen det jag eventuellt förlorat träningsmässigt.

– Jag tränade på is i går (läs tisdag) och det kändes bra. Så nästa vecka räknar jag med att kunna köra för fullt igen.