Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kuben läste bandysagor

På måndagen dök den kände bandyspelaren Magnus Kuben Olsson upp hos klass fem i Celsiusskolan. Eleverna där har nämligen fått skriva bandysagor. I en av sagorna är han själv en av huvudpersonerna.

Det är Elisabeth Fahlén som har låtit sig inspireras av Kuben och som har skrivit sagan Konstiga spelare, där bandyspelarna får se både troll och feer spela bandy!

– Det var kul att skriva en bandysaga. Jag funderade en stund innan det blev en berättelse, säger Elisabeth.

Naturligtvis läste Kuben Konstiga spelare plus Bandy bollen, bandy-bollen, bandybollen skriven av Simon Eriksson, men tyvärr var Simon sjuk när Magnus kom till klassrummet på besök tillsammans med barnbibliotekarie Anette Helgesson .

Bandysagorna är ett resultat av en tanke som dök upp i november när Anna Charlotta Gunnarson var på författarbesök i skolorna. I klass fem finns det många bandyintresserade elever, som blev lockade av ämnet.

Sagan Konstiga spelare av Elisabeth Fahlén:

"Det var en kall vinterdag. Kuben och hela laget skulle åka till Sandviken. Dom skulle spela en viktig match.

-Skynda på nu! Vi har inte hela dagen, sa tränare Knut. Knut var ingen vanlig tränare. Han var ett troll som älskade bandy över hela sitt hjärta.

Senare när dom äntligen kom fram till Sandviken så märkte dom att det var stängt på arenan.

- Vad i hela friden! skrek tränaren argt. Vi skulle ju spela match nu.

- Vad konstigt! Jag hör skrik och folk som hejar inne från arenan, sa Kuben.

- Vi går in och kollar, sa Peter Törnberg och gick för att leta efter en dörr.

Till slut kommer de in i arenan. Då blir dom helt häpna. Där ute på isen ser dom troll och feer spela bandy mot varandra och det verkar som Feérna vinnter stort.

- Oj! Sa Kuben. Vi går och sätter oss och tittar.

- Visst sa Knut.

Efter 20 minuter så var matchen slut. Det blev 45-3 till Feérna. Fansen skrek: Feérna! Feérna! Feérna! Till och med Kuben och dom andra skrek. Feerna kom fram till dom och frågade: Vilka är ni? Kuben svarade: Vi är Edsbyns bandylag. Ni spelade bra där ute.

- Tack! Har ni lust att spela en match mot oss på skoj? Frågade Feernas tränare.

- Visst, sa Knut.

Dom började spela och hade kul. Ingen brydde sig om poängen. Dom hade fått nya vänner för livet. Vänner med vingar och stavar som spelade bandy, det var ett lag konstiga spelare. SLUT."