Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krubb och kubb med hemtjänsten: "Viktigt att träffas utanför jobbet"

Pinnarna flög, kungariken föll och skratten klingade då kommunens hemtjänstanställda hade sin traditionella kubbkväll i Ljusne.

I fjol avgjordes den årliga kubbkampen i Bergvik och segraren då, Kastanjens hemtjänst i Ljusne, fick ordna årets batalj. I kvällssolen i Bruksparken samlades runt 90 hemtjänstanställda på onsdagen för smakväm och spel.

– Det här är en tradition sedan många år. Vi äter gott och träffar varandra på fritiden, säger Åsa Ålander, enhetschef för hemtjänst Kastanjen.

Läs också: Svårt för att rekrytera vikarier inför sommaren: "Kan inte vara utan personal"

Hon plockar fram den italinska buffén som sysselsätter kollegorna innan kubben tar vid. Prat och mat är lika viktigt som att sno hem de två vandringspokalerna som tronar i änden av buffébordet.

– Omkring femtio personer är nyanställda inom hemtjänsten också, så det är ett bra sätt att träffa alla, säger Åsa Ålander.

Viktigast?

– Att vinna, säger enhetschefen för hemtjänst Linden och skrattar.

Hon både önskade och spådde bra. När alla kubbkamper på de åtta banorna var till ända så stod lag Lugnet 1 som segrare.

Läs också: Efter vändningen om privat hemtjänst: "Jag tycker det är fulspel rent ut sagt"