Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroppen säger ifrån

Skidsäsongen går mot sitt slut.
En som redan har avslutat sin säsong är Hudiksvalls IF:s Lars Ljung.
– Det är något som inte riktigt är som det ska med min kropp, något som gör att jag inte kan åka så fort som jag hoppats på. Nu måste jag ta reda på vad det är och därför avbryter jag den här säsongen, säger Lars.

Norralatalangen kom, via Orsa, till HIF för några säsonger sedan, men utvecklingen tog inte den bana som många hade väntat sig.

– Jag har väl haft mer eller mindre problem de senaste två och en halv säsongerna, och det hela grundar sig i överträning, säger Lars.

Överträningen ledde till att kroppen hade svårt att svara på rätt sätt, och efter jul i år har det bara blivit värre.

– Det känns frustrerande och trist och jag är egentligen den sista som vill hoppa av en säsong men jag tror jag behöver det i det här läget.

– Jag behöver vara lite konsekvent med vilan, få en ordentlig period där jag får tid att återhämta mig. Så får jag fatta beslut om framtiden efter det, säger Lars.

Lars, som sedan några år tillbaka bor i norska Meråker, kommer att bo kvar där åtminstone till i sommar.

– Jag jobbar i en sportaffär här och så pluggar jag på distans. Upplägget har passat mig bra, så där finns det inget att klaga på. Men när inte kroppen fungerar så måste man till slut fatta ett beslut och det har jag gjort nu, säger Lars.

Den närmsta tiden kommer därför att innehålla en hel del tester.

– Jag ska göra tester på såväl hjärta som lungor och luftrör, och även göra en blodprofil allt för att utesluta att det är något medicinskt fel, säger Lars.

– Men min ambition är att jag ska komma tillbaka. Jag har absolut inte kastat in handduken även om den här säsongen slutar i förtid, och bara jag får klartecken efter de olika provsvaren kommer jag att försöka åtminstone en säsong till.