Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Halloweenfunderingar

"Hur många finns det som verkligen engagerar sig i den här amerikanska traditionen? Alltså så mycket att de ställer ut pumpor och har godis hemma till barn som kommer?"

Halloween närmar sig med stormsteg eller säger man att det redan har varit? Många har frågat sig vilken helg det egentligen är. Jag och mina vänner har snackat om halloweenfirandet sen länge eftersom en av oss fyller 18 år samma dag. Dräkter har diskuteras och det har krånglats. Jag skulle beställa dräkt från ebay men det bara strula. Jag hade min syster i telefon och ebay framför mig och båda två satt vi och försökte lösa alltihopa, men det gick inte, så jag får komma på en nödlösning av nåt slag.

Men egentligen, hur många finns det som verkligen engagerar sig i den här amerikanska traditionen? Alltså så mycket att de ställer ut pumpor, har godis hemma till barn som kommer – om de finns några barn som går trick or treat nu mera? – och finns det även dom som spökar ut huset sitt? Hänger ut spöken och gör hela trädgården riktigt läskig. Jag skulle i så fall vilja se det, och då menar jag de som gör det i Sverige, inte i något annat land.

När jag skriver det här funderar jag för mig själv på halloweentraditioner och börjar tänka på en halloweenfest jag hade när jag var liten. Jag gick i femman och skulle då ha en liten fest med min dåvarande klasskompis Mona. Det var bara fyra-fem till som skulle komma hem till mig, men jag och Mona ansträngde oss, köpte en slags glass som var alldeles grön. Sen fyllde vi en latexhandske med vatten, la den i frysen och sen la vi ner den där handen i bålen vi hade gjort som också var alldeles grön. Det såg ut som om det låg och flöt en hand där i. Vi hade även utsmyckat mitt rum med fejkspindlar, fejkspindelnät och sånt som skulle få mitt rum att se läskigt ut. Det är så jag ser halloweenfirande.