Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Det är bäst - och sämst - på TV just nu

Det räcker med försmaken, där killen i förhållandet läser upp sin kärleksförklaring, berättar att han är beredd att plocka ner månen, och säger I love you på den grövsta värmländskan, för att jag ska längta till måndag och nästa avsnitt.

Filip & Fredrik är tillbaka med en ny säsong av Ska vi göra slut? i Kanal5.

Tack för det.

I tider då jag funderar på att stänga av TV:n för gott, tack vare trötta och uttjatade program som Let´s Dance, Fångarna på fortet och Gladiatorerna finns Filip & Fredrik där som en frisk vind. Duon lyckas nästan alltid att göra TV som balanserar perfekt mellan intressant, allvar och blaj. De har nästan skaffat monopol på att göra TV som inte känns regisserad in i minsta replik.

I första avsnittet, som gick i måndag, av årets Ska vi göra slut? fick vi allt mellan allvar och blaj. Det var den otrogna killen som varit mobbad, som man både tyckte var knäpp och tyckte synd om, och det var munken i ett märkligt buddistiskt näste som förlorade en del trovärdighet då han var ständigt upptagen med att svara i sin mobiltelefon.

Filip & Fredrik verkar alltid lyckas hitta de där lagom udda figurerna. Det är feel good, fniss och underhållande TV. Det är tur att Filip & Fredrik finns.

Ett annat program ni inte bör missa, som har gått ett tag på SVT nu och som finns på SVT Play, är Tror du jag ljuger?. Kul och underhållande. Fredrik Lindström och Johan Glans är roliga.

Men, du kan däremot skippa komediserien Vårdgården i SVT. Tro mig, jag är positiv till att ha public service och att det ska få kosta licenspengar, det är viktigt med oberoende TV. Men efter att ha sett första avsnittet av Vårdgården är jag bra sugen att i alla fall fuska mig ur åtminstone en faktura till Radiotjänst.

Vårdgården utspelar sig på ett sjukhus och kan väl beskrivas som nån form av svensk motsvarighet till Scrubs. Loa Falkman är med, Jonas Malmsjö är med, och många fler är med. Men ingen är rolig. Ingenting är roligt. I alla fall inte i första avsnittet. Och jag klarar inte av att se fler, så det får ingen mer chans.

FLER KRÖNIKOR OM TV:

- "Vilken beach-reality är bäst? Ex on the beach vs Paradise hotel"

- "Därför älskar jag Landet runt"