Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarstrid om hyra avgjord

När en krögare ansåg att en annan betalade för låg hyra, överklagade han dennes hyresavtal till förvaltningsrätten. Nu avslår rätten överklagandet.

Det var i slutet av december i fjol som fastighetschefen i Hudiksvalls kommun undertecknade ett hyreskontrakt med Radjo Askanders bolag RB 25 i Hudiksvall. Kontraktet innebär att han får hyra Folkets hus och Café August för 1 000 kronor kvadratmetern under 2011. I hyran ingår el, värme och varmvatten.

Atabay Baybars, krögare på Gossip salonger, ansåg att konkurrentens hyra var för låg och överklagade därför hyresavtalet till förvaltningsrätten. Där uppgav han att uthyrningen strider mot likställighetsprincipen, eftersom hyran för upplåtelsen understiger den gällande marknadsmässiga för orten.

Förvaltningsrätten avslår nu Atabay Baybars överklagande och hänvisar till att han inte kunnat bevisa att hyran för den aktuella nöjeslokalen understiger marknadsvärdet på ett sådant sätt att kommunen i och med uthyrningen ska anses ha lämnat stöd till en enskild näringsidkare.