Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritikernas favorit på besök i Bollnäs

/

Från Idol till hyllad artist på bara några år.

Allt har gått i en rasande fart för Amanda Jenssen.

På lördag gästar hon Bollnäs för en spelning på Tranan.

Annons

Det är inte lång tid sedan hon stod på scenen i Globen och väntade på att vinnaren av Idol 2007 skulle presenteras. Men det var inte Amanda Jenssens namn som lästes upp. I stället var det Marie Picasso som tog hem den stora talangtävlingen.

Men sedan dess har man varken hört eller sett speciellt mycket av henne.

Precis tvärtom har det varit för Amanda Jenssen.

Rockbjörnar och de två Grammisar 2010 för "Årets kvinnliga artist" samt för "Årets kompositör" är bara några av priserna hon vunnit sedan genombrottet.

Och båda hennes album Killing My Darlings och Happyland har tagits emot väl av både kritiker och publik.

Nu väntar en Sverigeturné som inleds i kväll på Katalin i Uppsala. Dagen efter spelar bandet på Tranan i Bollnäs och därefter väntar ytterligare 16 stopp innan turnén avslutas i Hultsfred den 1 april.

– Jag snackade med turnéledaren i onsdagskväll och han sa att de var taggade och såg fram emot att komma till Hälsingland, säger Tranans ägare Mikael Lindblom.

– Det märks att det finns ett sug efter henne. Hon verkar vara en artist som engagerar folk i alla åldrar, säger Lindblom.

Hur går biljettförsäljningen?

– Det börjar rulla på och allt pekar på att det blir mycket folk. Men det är inte slutsålt. Det kommer att finnas biljetter i dörren under kvällen.

Mer läsning

Annons