Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kritiken är osann"

Kommunalrådet Marit Holmstrand (S) tillbakavisar den kritik mot den politiska hanteringen av Stenegårdsprojektet, som framförts av folkpartisterna Harald Noréus och Bodil Eriksson som osann och en verklighetsförvanskning.

Kritiken har gällt att kommunen frånträder sig ansvaret för Stenegård och lägger det i händerna på ett privat bolag, att den nya bolagsbildningen saknar folklig förankring och att kommunen skulle gynna ett privat bolag.

– Alla de beslut som fattats kring Stengårdsprojektet har tagits i majoritet i kommunfullmäktige. Jag har full respekt för att folkpartiet har en annan åsikt än majoriteten, men man kan inte förvanska fakta på det här sättet, säger Marit Holmstrand.

Järvsö hembygdsförening är på gång att teckna ett samarbetsavtal med det nya Stenegårdsbolaget och därmed finns den folkliga förankring som efterlysts.

Att kommunen ger bidrag till Folkteatern motiverar hon med att det är av stor vikt att kommunen visar god vilja och engagerar sig för att få behålla Folkteatern i kommunen.

– Det är av stor vikt att vi som kommun medverkar till att Stenegård behåller sin plats som ett av landskapets största och viktigaste besöksmål, säger Marit Holmstrand.