Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot Svågadalsnämnden

Allvarliga anklagelser mot arbetet i Svågadalsnämnden framförs av fullmäktigeledamoten Bo Lindkvist (SD).

I en interpellation hävdar han att en ledamot i nämnden har lämnat sin post bland annat på grund av mobbning.

Ledamoten valdes in i nämnden vid det senaste valet. I slutet av augusti lämnade han sitt uppdrag, och hänvisade till att arbetssättet inte stämde överens med hans värderingar beträffande demokrati, öppenhet och yttrandefrihet.

Han uppgav också att Svågadalsnämnden saknar förmåga att skapa framtidstro, utveckling och samarbeten som är viktiga för Svågadalens utveckling.

Bo Lindkvist begär nu att kommunen gör en genomlysning av nämndens arbete. Han vill ha svar på närmare bestämt varför ledamoten lämnade sitt uppdrag, om kommunen har tagit kontakt, och han antyder genom ännu en fråga att ledamoten och hans familj blir mobbade.

Till sist undrar Bo Lindkvist hur protokollen förs i Svågadalsnämnden, om alla beslut verkligen finns med.

Interpellationen riktas till kommunalrådet Caroline Schmidt (C), och den ska besvaras efter sedvanlig beredning, förklarar kommunchefen Bengt Friberg. Hur det blir med den begärda genomlysningen får framtiden utvisa, säger han:

– Man får göra en politisk bedömning av vad som är befogat att göra.