Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot kritiserad generaldirektör för Skatteverket

Generaldirektören Ingemar Hansson och överdirektören Helena Dyrssén får nu kritik för att ha försökt varna förre kabinettssekreteraren Frank Belfrage om att SVT:s Uppdrag Granskning undersökte Belfrages tillgångar.

Ledningen har inte brutit mot några lagar, men väl mot det uppträdande man ska ha som anställd på Skatteverket, konstaterar den externa utredningen.

Ledarsidan krävde redan för ett år sedan generaldirektören Hanssons avgång efter det numera tillbakadragna nedläggningsbeslutet av skattekontoret i Hudiksvall.

Och när utredningen konstaterar att ledningens agerande i UG-skandalen riskerar att få konsekvenser både på medarbetarnas förtroende och generellt hos allmänheten så är det värt att påminna att bästa och snabbaste sättet för finansminister Magdalena Andersson att återställa förtroendet för Skatteverket är att byta ut högsta ledningen.