Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminella idkare göre sig icke besvär...

/

God Morgon Ljusdal! Snart är det val och just nu blåser det rödgröna vindar över Sverige.

Annons

Stora chefen Herr R deppar och befarar att det kan bli regimskifte till hösten. Då väntar kallt vatten för folket, siar han om.

Undrar vad han menar? Måste citera ur tisdagens LjP: "Jag tänker göra allt jag kan för att inte kasta ut Sverige i det kalla vattnet." Fattar inte vad han menar. Men det är som sagt snart val så det är väl lika bra att man vänjer sig vid metaforer och ett överskruvat bildspråk.

Läste i samma blad fast en dag tidigare ett inlägg från vänsterfalangen hur man ska få fart på besöksnäringen i, det så för hela svenska folket och resten av Europa, välkända turistmålet Gävleborg!

Vi får väl hoppas att ingen på allvar försöker sig på att marknadsföra Gävleborg som någonting homogent. Gävleborg är ett politiskt uppdelat län bestående av två landskap, Hälsingland och Gästrikland. Det är ingen turistisk produkt och kommer heller aldrig att bli.

Visserligen räknar de sju röd/gröna undertecknarna upp enskilda turistföretag som kan vara värda att skjuta fram i en kampanj, om den falangen vinner valet, och det är helt rätt. Allt krut ska läggas på produkterna inte på ytterligare ett bortkastat försök på begreppet Gävleborg.

Men innan man lägger pengar och energi på besöksnäringen ska man ta reda på om de som driver dessa företag är seriösa och följer lagar och avtal!

Jo, det står så.

Man vill göra en satsning på seriösa företagare i turistbranschen som följer lagar och avtal. Jo, jag tackar.

Hur ska det gå till? Ska hela turistbranschen köras i brotts- och skatteregistret. Därefter kommer ett brunt kuvert där myndigheterna tyvärr beklagar att företagaren inte klarat granskningen för att få vara med och annonsera i kommunens turistbroschyr eftersom samme företagare åkte dit för fortkörning förra hösten. Tyvärr, men så är reglerna.

Vad menade debattörerna egentligen? Är det en anspelning på att människor i just den här branschen inte sköter sig? Varför finns formuleringen överhuvudtaget med i debattartikeln?

Man får väl hoppas att all verksamhet som på något vis får stöttning från samhället bedrivs av ärliga människor som följer lagar och regler, eller?

Är det så att de som skrivit under inlägget menar någonting annat så bör man prata ur skägget och tydliggöra vad man menar istället för att indirekt peka ut ett helt skrå som presumtiva rufflare. Ingen tjusig skrivning. Men det är inte annat att vänta. Hela inlägget är så naivt populistiskt att inte ens branschen själv kommer att ta den på allvar.

Överslätande, stora svep, ambitiösa planer blandat med flåshurtiga socialistiska slagdängor. Känns 70-tal.

Men det finns ett endaste litet bra korn i debattartikeln och det är förslaget att träffa näringen för ett strategimöte i syfte att få loss pengar till forskning och ökad kompetens. Konkret och bra.

Resten har vi sett och läst förr och det vinner man inga val på och heller inga nya besökare.

Tänk att man 2009 kan läsa i en debattartikel att myndigheterna ska göra en ordentlig satsning företagare, som inte är kriminella, i en bransch. Blir faktiskt full i skratt även om det absolut inte är något att skratta åt.

Tiden fram till valet blir nog någonting extra med två så tydliga alternativ.

Undrar om inte Sverige kommer att slå nytt rekord i valfläsk 2010!

 

Mer läsning

Annons