Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krigarseger när Ljusdal vann

Efter 2–2 i paus stod matchen och vägde på Gamla IP. Då skruvade Ljusdal upp tempot och kunde avgöra under slutkvarten.

– Det var en krigarseger. Vi visar enormt hjärta, säger en lättad Björn "Böna" Eriksson.

Ljusdals tränare Björn Eriksson varnade för Gripen och trodde på krig innan matchen. Han fick helt rätt. Det blev en tät match mellan två lag som satsade offensivt.

– Matchen är jämn och det är fortfarande en del som inte stämmer för oss, men jag tycker vi var mer beslutsamma och visade mest vilja att vinna, säger Ljusdalstränaren.

Hemmalaget började också bäst och fick en tidig ledning genom vindsnabbe Kalle Mårtensson som serverades av Jonas Pettersson. Ett laddat Ljusdal pressade högt och Mårtensson låg på rulle och var nära att komma igenom vid flera tillfällen.

Men, så gick tempot ned, vilket såg ut att gynna gästerna Gripen/Trollhättan som tog för sig mer och mer i den första halvlekens mittskede.

– Vi är inget lag som kan hålla nivån i 90 minuter, men vi faller väl in i deras tempo och då tappar vi initiativet och då kommer deras kvittering, säger Eriksson.

Kvitteringen slogs in av Henrik Kohrén.

Så var det en av Ljusdals akilleshälar: Straffskyttet. Senast i Katrineholm missade Tobias Björklund en straff – den åttonde för säsongen, innan Jonas Pettersson satte nästa.

När domaren pekade på straffpunkten i den 41:a matchminuten var det inget snack. Det blev Jonas Pettersson som klev fram och gjorde slut på straffrossan och stänkte in 2–1.

Efter en sen Gripenkvittering i den första halvleken blev det ställningskrig och matchen stod och vägde och väntade på ett avgörande drag.

Och det kom då Jonas Pettersson skickade iväg ett väl avvägt lyft som friställde Kalle Mårtensson som bara hade att lägga in 3–2-bollen.

I den 78:e minuten var det dags för hemmalaget att bryta den stora förbannelsen, då Ljusdal skaffade sin fjärde hörna i matchen. På hörnan klippte matchvinnaren Jonas Pettersson in 4–2 och det första hörnmålet sedan mitten av januari var ett faktum.

Ljusdal höll undan och vann med 4–3 efter en sen reducering av Johan Grahn.

– Det här är en laginsats vi kommer att ha nytta av. Vi hade sju raka förluster innan i onsdags, nu har vi två raka segrar. Det är klart att vi är stärkta, säger Björn "Böna" Eriksson efter matchen.