Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativitet bakom skogsmaskin med 40-meterskran

/
  • Brinner för kreativa, tekniska projekt gör Stefan Hedlund, Stefan Carlsson och Caroline Söderqvist vid Alftaprodukter. Här en skogsmaskin med 40-meterskran som företaget har tagit fram.
  • Johan Olsson, vd vid Josia, testkör en skogsmaskin med 40-meterskran som bolaget beställt av Alftaprodukter.
  • Skogsmaskin med 40-meterskran som Alftaprodukter har tagit fram och som visades upp under fredagen.

Under fredagen var det öppet hus på Alftaprodukter när en specialbyggd skogsmaskin med 40-meterskran visades.
– Vi drivs av kreativa och nyskapande projekt som det här, säger vd Stefan Carlsson.

Annons

Johan Olsson ser lite lycklig ut när han fjärrstyr sin beställning, en ombyggd skogsmaskin med 40-meterskran. Det finns bara några sådan här maskiner i landet. Han är vd för Alftaföretaget Josia, som bygger, reparerar och river kraftledningar, bland annat i skogen. Runt omkring tittar folk nyfiket på bygget och smaskar kolbullar som Alftaprodukter bjuder på under visningen.

– Jag är nöjd, Alftaprodukter står för enkelhet, flexibilitet, men framför allt finns de lokalt och det är lustfyllt att samarbete med dem, säger Johan Olsson.

Alftaprodukters vd Stefan Carlsson ser nöjd ut när han tittar på kranen. Företaget har gått från tre anställda 1993 till 13 i dag och i år har två personer nyanställts. De lagar och erbjuder reservdelar till skogsmaskiner, industrimaskiner, tar fram maskiner från ritning till konstruktion och bygger och servar hydraulpumpanläggningar.

Bolaget ägs av vd Stefan Carlsson och konstruktör Stefan Hedlund.

– Vi har hållit på i 23 år och alla har fått lön, då går det väl bra. Vinsten vi gör återinvesteras i företaget. Vi får in uppdrag hela tiden. Jag drivs framför allt av nya, spännande, snabba, tokiga idéer och projekt som det här med kranen. De som jobbar här är intresserade av teknik, säger Stefan Carlsson.

Läs mer: Ny butik ger nyanställningar i Alfta

Caroline Söderqvist, jobbar främst med marknadsföring och kvalitet.

– Det här företaget är gränslöst, det är full fart och vi ser inte begränsningar. Vi gör det mesta och ger oss in i sådana här mer spännande, stora projekt. Vi har roligt tillsammans och det är korta beslutsvägar, säger hon.

Ibland tar vd Stefan Carlsson på sig mycket ansvar.

– Då är det skönt att vi anställda är lite som en familj. Jag och Stefan Hedlund brukar orientera, konstruera kartor och åka skidor för att få en paus. Jag brukar vinna, men han är duktig på att valla, så han är snabbare på skidor.

Läs även: Bollnäsfirma köps upp av koncern

Tv + text: Bollnäsföretag expanderar

Annons