Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kreativa människor har byggt välfärd

Kreativa, företagsamma människor i Bollnäs kommun har tagit saken i egna händer och byggt upp en välfärd där kommunen har resignerat, skriver Karin Ånöstam.

Felsatsningar och slöseri i offentlig sektor leder till att skolor urholkas på resurser, kvaliteten försämras, lärartätheten minskar och lönerna stannar på en låg nivå. Bemanningen inom vård och omsorg minskar och arbetsbelastningen ökar för de som stannar. När det offentliga slöseriet går ut över barn, äldre och vårdbehövande genom tuffa besparingar och nedläggningar, då anser många att det har gått för långt.

Kreativa, företagsamma människor i Bollnäs kommun har tagit saken i egna händer och byggt upp en välfärd där kommunen har resignerat. Många som idag nyttjar dessa verksamheter är säkert mycket tacksamma för att dessa finns.

Vi har gett människor en möjlighet att välja en privat skola, ett privat sjukhus, en privat hälsocentral i sin närhet som annars inte har funnits i vår kommun. I stället för de stora underskott som kommunen gjorde när de drev dessa verksamheter själva får nu privat kapital och ideellt arbetande krafter dessa att gå runt med hög kvalitet.

Nu har Vänsterpartiet fått gehör för en nedläggning av privata välfärdsföretag genom ett vinst- och lönetak som i sin utformning gör det omöjligt för oss att fortsatt driva vår verksamhet.

Regeringens förslag om vinstbegränsning är högst förnedrande.

Nu vill vi ha en dialog med länets socialdemokratiska riksdagsmän och Bollnäs kommunledning. Ni är välkommen till alla oss välfärdsföretagare här i Bollnäs och berätta om er plan för våra verksamheter om detta vansinniga förslag skulle gå igenom i riksdagen. Vi ska även visa er våra bokslut. Jag kan garantera att risken för avundsjuka är obefintlig.

Karin Ånöstam

vd Naturlära i Hälsingland AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel