Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kreativ korsbefruktning när Slotteelever hade kulturevenemang på Rosehills

Den högra hjärnhalvan stod i fokus på Rosehills på fredagskvällen när elever från Slottegymnasiet visade upp axplock av det de lärt sig under åren.

Det var hantverksprogrammet textil och design, estet musik och estet media som bjöd på ett evenemang i den korsbefruktade kulturens tecken. Mediaeleverna ställde ut idolfotografier på musikeleverna iförda scenkläder gjorda av designeleverna. Hänger ni med?

Det gjorde iallafall de många besökare som trängdes inne på Rosehills på fredagskvällen, där det förutom en fotoutställning även på musikuppträdanden och modevisning från ovan nämnda Slotteelever.

Läs mer: Designelever ställer ut på Ljusdalsbygdens musuem

Designeleven Mariusz Terteka går i tvåan på hantverksprogramet och han äntrade catwalken i en egendesignad kamouflagejacka.

– Det är jättekul och spännande. Det är bra att få visa upp vad man har lärt sig, säger han.

Modevisningen som för första gången arrangerades på Rosehills var planerad av de avgående treorna. En av dem, Jenni Norell, hade tagit sig an uppdraget med skräckblandad förtjusning.

– Det är vi som är bossarna. När det går bra är vår förtjänst men när det går dåligt är det på grund av oss också, säger hon.

Men med tanke på gensvaret, inte minst från släkt och vänner i publiken har hon all anledning att vara nöjd. Att avsluta såhär, med en uppvisning , tycker hon är bra.

– Då syr man upp kläder av en anledning om man vet att man får visa upp dem, säger Jenni Norell.

Läs mer: Tidgare nedläggningshotat musikprogram på gymnasiet har fått flera sökande inför nästa år

Efter textil- och designelevernas framträdande riktades strålkastarna mot ett sexmanna band bestående av musikelever från Slotte. Med sig hade de en del av den musikaliska portfölj de samlat på sig under sina tre år på Slotte. De öppnade med David Lindleys Mercury blues, vilken fick glatt gensvar från publiken.

– Ända sedan ettan har det här varit en favoritlåt att köra live, säger en av sångerskorna Ebba Larsson.

Läs mer: Boksläppsfest på Rosehills när Färilabo debuterade som författare