Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver betalt för däck

Plötsligt så small det under den nya bilen när Malin Palmqvist körde över ett potthål på Malnvägen. Frågan är nu vem som ska betala det trasiga däcket.

Annons

Händelsen inträffade en vanlig måndag eftermiddag när Malin Palmqvist körde hem från jobbet. Hon körde på Malnvägen och hade precis passerat Kabelvägen när hon ser ett hål i vägen. Samtidigt får hon möte och tvingas att köra över hålet.

– Jag hörde hur det small i bilen. Precis när jag svänger in mot Malnområdet niger bilen och jag går ut och kollar. Då ser jag att det är ett fem centimeter stort hål på däcket och en stor repa på fälgen.

Självrisken är på 5 000 kronor och ett nytt däck kostar 1 600 kronor.

Därför har hon lämnat krav på ersättning i en skrivelse, men hoppet om att få ersättning är inte särskilt stort.

– Jag har ingen aning vad som händer med den. Det låter kört att jag ska få betalt för däcket.

Malin Palmqvist är mycket kritisk till hur vägarna sköts i kommunen och särskilt Malnvägen och området kring Östra skolan. En överraskning för henne var att kommunen agerar först när folk ringer in och felanmäler vägar.