Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på trafikåtgärder vid Ede skola

Belysning och gångväg är ett par som kan förbättra trafiksituationen vid Ede skola, enligt förslag.

Trafiksituationen vid skolan har flera gånger varit föremål för kritik.

Det har handlat om hastighetsgränser, frånvaro av övergångsställen och för ett år sedan halkade två barn in under skolbussen.

Nu har ett nytt medborgarförslag lämnats in till kommunen.

I det krävs åtgärder innan det sker en olycka utanför skolan.

På morgonen är det som värst, när föräldrar lämnar sina barn, enligt förslagsställaren. De stannar lite var som helst på Finngatan, bland annat på ett övergångsställe, och de svänger runt vid Ringvägen och tvingas sedan backa.

Det ska finnas tankar hos kommun om att göra en ny väg för bilar, men förslagsställaren anser att det finns enkla saker att göra redan nu.

Bättre belysning vid övergångsstället, flytta skyltarna vid övergångsstället närmare körbanan, inför förbud att stanna på Finngatan och förbättra gångvägen från Edevägen, är förslag som nämns i skrivelsen.

Ett sista förslag är att helt enkelt stänga av trafiken mellan Finngatan och Ringvägen. "Radikal åtgärd men troligen effektiv. En olycka är nära här. Dagligen", skriver förslagsställaren.